FOTO/ Felix Sturm zapalio Bosance! Sa ljiljanima na masci na vaganju uoči meča

Felix Sturm izgledao fantastično na vaganju dan uoči subotnje borbe protiv Time Rosta


Felix Sturm zapalio Bosance! Sa ljiljanima na masci na vaganju uoči meča
Foto: Reprezentacija.ba

Adnan Ćatić (41) koji se bori pod imenom Felix Sturm oduševio je Bosance i Hercegovce diljem svijeta – na vaganje uoči svog velikog povratka izašao je sa maskom sa ljiljanima.

Sa maskom “Zmaj od Bosne” iz Reprezentacija.ba shopa Sturm je pokazao zavidnu fizičku spremu i tako najavio svoj veliki povratak nakon pet godina pauze od boksa.

Petorostruki šampion svijeta u subotu navečer u Hamburgu bori se protiv 12 godina mlađeg Time Rosta. Sve uz prijenos na FACE TV uz komentar Marjana Mijajlovića.

Borba našeg boksera očekuje se oko 22,00 sati, a prije njega u Hamburgu će u ring Ajdin Reiz, 23-godišnji bokser porijeklom iz Bihaća kojem je protivnik Pierre Woloszinski.

Ajdin Reiz i Felix Sturm zajedno su se pripremali za mečeve

“Pripreme su, hvala Bogu, odlično prošle. Radio sam naporno u proteklom periodu, skoro svaki dan se treniralo po dva puta, a poseban akcenat je bio i na tehnici”, rekao je prije nekoliko dana Ćatić na početku za Reprezentacija.ba portal.

“Starosna dob u ovom sportu nije bitna. Samo disciplina, marljivost i ambicija… Timo je klasični bokser, njemačka škola, ništa što dosad nisam vidio. Kao momak je dobar, ali da je neki ‘top’ nivo u boksu – nije”, najavio je borbu Ćatić u razgovoru za Reprezentacija.ba koji možete pročitati ovdje.

Borbe na spektaklu u Hamburgu počinju od 19,00 sati u subotu navečer, a sve ćemo ih ekskluzivno gledati na FACE TV.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

3 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Muhamed kovačević" Gračanica. TK. BiH.
19.12.2020. 08:03

V. Poštovanje, našem Ćatiću. Naravno navijamo za njega, šampion je bio.. On to zna, kako će smaketi protivnika.. Da ne uzima puno savjeta od trenera, oni nanose psihičku tegobu svome boxeru.. Već samo da traži u minutnom predah osvježenje, ručnikom obavezno za dobivanje svježijeg zraka.. Važno je biti bez, pokrivati lice.. / M. K. BiH.

Time Rosta
19.12.2020. 18:49

Nece mu vise trebati ljiljani posle večerašnjeg meča

Orhan Brkan
20.12.2020. 11:46

Svaka čast majstore,pokazao si da si peterostruki prvak i da će to opet biti, uz tebe je Mostar i cijela BiH,samo naprijed do nove pobjede,živio nam sto godina