Bayer i Eintracht igrali su danas polufinale Kupa Njemačke za igrače do 17 godina starosti.

Utakmica je završena 2:2, a na terenu smo vidjeli naša dva U17 reprezentativca.

Kerim Alajbegović igrao je u prvih 11 za Bayer, a za Eintracht od 77. minute igrao je Benjamin Džanović.

Alajbegović je bio sjajan, i doveo domaćine u vodstvo u 18. minuti. Atraktivan pogodak kapitena U17 reprezentacije BiH objavio je i SkySport, ali i njemački savez. I ne čudi, jer se Alajbegović driblingom riješio čuvara, a onda lijevom nogom šutirao neobranjivo.

Domaćini su povećali vodstvo preko Buonoa u 37. minuti. Do kraja su utakmicu odlučila tri penala. Bayer je propustio svoj, a Eintracht pogodio dva – preko Prenaja u 47. minuti i Staffa u 92. minuti došli su do remija 2:2.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Sky Sport DE (@skysportde)

Revanš je u nedjelju.

Bayer 04: Schlich – Gernhardt, Pohl, Hawighorst, Ukpeigbe – Buono, N. Mensah – Culbreath (87. Domnic), J. Mensah (57. Onyeka), Alajbegović (77. Szep) – Stepanov (57. Izekor) 

Frankfurt: Ramming – Abraha, Eisele, Mandić, Ayadi (46. Neuendorff) – Geike, Is, Ahmadi (46. Dills), Prenaj (77. Džanović) – Barry (46. Gaul Souza), Hoti (46. Staff)

Golovi: 1:0 Alajbegović (18.), 2:0 Buono (37.), 2:1 Prenaj (47.), 2:2 Staff (90.+2)

Alajbegović je još sa 14 godina debitovao za U17 BiH i ima 17 nastupa i šest golova. Džanović, iako je standardan u Eintrachtu koji juriša na titulu U17 prvaka Njemačke nije bio u fokusu bivšeg selektora Admira Raščića. Ima samo četiri nastupa sa siromašnom minutažom za igrača iz ovakvog kluba i lige.

Fudbaler Bayera već je trenirao i sa prvim timom prvaka Njemačke, a o tome je govorio za Reprezentacija.ba portal.

“Imao sam priliku da treniram sa prvim timom Bayera i nadam se da ću u novoj sezoni dobiti više prilika da se dokažem treneru Alonsu. Imam ugovor sa Leverkusenom, a za ostalo se brine moj otac. Meni je cilj da nastupam za našu A reprezentaciju i za prvi tim Leverkusena!” rekao je Alajbegović u razgovoru koji možete pročitati na linku ispod.

(Reprezentacija.ba)