Deschamps: Ukrajina i Finska su iznad BiH

Francuski selektor ne cijeni previše BiH

Deschamps: Ukrajina i Finska su iznad BiH
Foto: FFF.fr

Francuski selektor Didier Deschamps komentarisao je kvalifikacionu grupu za SP 2022 u kojoj se nalaze Francuska, Ukrajina, Finska, BiH i Kazastan.

Našu reprezentaciju ne cijeni previše.

“Iskreno, Ukrajina i Finska izgledaju puno opasnije nego BiH i Kazastan. Od Finske smo izgubili u novembru i ne sjećamo ih se po najboljem. Ostale reprezentacije ćemo skautirait kada dođe vrijeme.” govori Deschamps.

“Najbolji smo tim u grupi, ali ako budemo sebe smatrali boljim od ostalih onda ulazimo u rizik. Fokusirani smo na plasman. Normalno je da nas smatraju favoritima, ali ne smijemo zanemariti protivnike.” kratko je najavio kvalifikacije selektor Francuske.

Kvalifikacije će početi u martu 2021. godine i trajati do marta naredne godine.

Svjetsko prvenstvo u Kataru igraće se 2022. godine u novembru i decembru.

U Kataru će igrati 10 pobjednika grupa, te pet ekipa koje će se kao druge u grupama plasirati u baraž i tamo pokušati izboriti plasman. Uz to na SP 2022 putuju najbolje dvije ekipe iz Lige Nacija koje se nisu plasirale direktno kroz kvalifikacije.

Sve grupe kvalifikacija za SP 2022:

Grupa A: Portugal, Srbija, Irska, Luksemburg, Azerbejdžan;
Grupa B: Španija, Švedska, Grčka, Gruzija, Kosovo;
Grupa C: Italija, Švicarska, Sj. Irska, Bugarska, Litvanija;
Grupa D: Francuska, Ukrajina, Finska, Bosna i Hercegovina, Kazhastan;
Grupa E: Belgija, Vels, Češka, Bjelorusija, Estonija;
Grupa F: Danska, Austrija, Škotska, Izrael, Farska Ostrva, Moldavija;
Grupa G: Nizozemska, Turska, Norveška, Crna Gora, Latvija, Gibraltar;
Grupa H: Hrvatska, Slovačka, Rusija, Slovenija, Kipar, Malta;
Grupa I: Engleska, Poljska, Mađarska, Albanija, Andora, San Marino;
Grupa J: Njemačka, Rumunija, Island, Sj. Makedonija, Armenija, Lihtenštajn.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

9 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Ado1
07.12.2020. 22:49

Upravu je

Samo kažem...
Reply to  Ado1
08.12.2020. 02:02

Činjenica je da smo ispod Finske (koju ipak možemo dobiti), a pogotovo Ukrajine (koju najvjerovatnije ne možemo dobiti).
Mi se trebamo fokusirati da se plasiramo na Evropsko – što je puno lakše nego plasirati se na svjetsko prvenstvo (mnoge super reprezentacije se neće uspjeti plasirati).

Zazdrnjak
07.12.2020. 22:59

Njih kad zatreba sudija pogura, bolje mu je da šuti!

Roki
08.12.2020. 08:41

Sve kukavice ovde pisu komentarisu mi smo bosna i ne predajemo se nofre francuske nikad nas nisu nadigrale cak i sudija im je pomago par puta da ih izvuce . Kukavice nedo bog da se zarati opet svi bi pobjegli

Samir
08.12.2020. 10:25

Ukrajina se moze pobijedit takodje ako buduci trener bude postavio i poslozio ekipu kako bog zapovijeda.Trebali bi igrati sa dva spica.Mislim da je to nasa formacija.
442 je nama sto odgovara najvise.Igraci su cesto igrali na ne prirodnim pozicijama sto nam se osvetilo na kraju.

Bosanac
08.12.2020. 10:42

Nista od nas kao uvijek.

Belay_Boy
08.12.2020. 10:52

Istina uvijek boli ali i oslobadja… Moramo se malo spustiti na zemlju i ozbiljno sa pravim sportistima u savezu svi skupa raditi da nasa Repka vrati svoj statos iz vremena Legedarnog Cire a poslije i Susicem.

Anonymous
08.12.2020. 11:27

Nemamo srece dok se politika etnicki princip ne izbaci Namamo infra strukturu stadioni su nam katastrofa imamo rs. koji se ukljucuje destabilizirajuce,
Svi dosadasnji treneri katastrofa, Nijeda trener ne zna da stimulira igraca da se utakmica igra 90min. Kvalitet imamo to je neosporno. Manje podjela korupcije ,Ne trebaju nam ho-ruk treneri, Pametan i ambiciozan selektor nas moze odvesti na svjetsko prvenstvo Kroz baraz ali ni francuzi nisu neki bauk Njihova prepotencija ih moze zaustaviti Skocentrisati se na ekipe Ukrajne Finske i Kazahstana .

Ahmo
08.12.2020. 11:35

U ligi nacija jedini krivac je Bajevic, da se skoncetriso vise na Poljsku Poljska bila u ispod BIH Izgubili smo sa 2:1 u utakmici koju smo morali dobiti i po kvalitetu i domacem stadionu, Poljska bez Levandovskog je losija od BIH Ta tri boda bez obzira na utakmicu u Poljskoj dala bi nam trece mjesto.
Treba nam selektor ne treba nam ime to nam je najveci problem .