Pred nama je četvrto kolo Europa Lige, koje donosi nove nastupe naših reprezentativaca.

U grupi A gledaćemo duel Cluja i Rome. Za Romu će nekoliko minuta dobiti i Edin Džeko koji je 18 dana bio pozitivan na COVID-19, te je do ove utakmice obavio samo dva prava treninga sa ekipom. U Cluju očekujemo nastup Matea Sušića koji je standardan u redovima rumunskog šampiona.

Roma je prije tri sedmice razbila Cluj sa 5:0 u Rimu i opet su favoriti. Kladionica Mozzart na njihovu pobjedu nudi kvotu od 1.70, a na pobjedu Cluja kvotu od 5.20. Utakmica počinje u 21,00.

U grupi B Sead Kolašinac je dominantan sa Arsenalom. Imaju maksimalan učinak nakon tri kola, a sada gostuju Moldeu. Kolašinac je igrao u svim utakmicama u Europa Ligi ove sezone, pa ga i večeras očekujemo u prvih 11.

U Londonu je prije tri sedmice bilo 4:1. Arsenal je ponovo favorit. Kladionica Mozzart na njihovu pobjedu nudi kvotu od 1.77. Utakmica počinje u 18,55 sati.

Nakon smrti Diega Armanda Maradone svi svjetski mediji pratiće utakmicu Napoli – Rijeka.

Napoli je slavio na Rujevici prije tri sedmice sa 1:2, no odličan nastup Rijeke daje im pravo barem za nadu da se bore za bod. Luka Menalo pravio je puno problema odbrani Napolija na toj utakmici, a očekujemo i nastup Stjepana Lončara.

Rijeka je posljednja u grupi bez bodova, pa ne čudi da je prema kladionicama Napoli apsolutni favorit. Kladionica Mozzart za pobjedu Napolija daje kvotu od 1.15, a za pobjedu Rijeke 15.0. Utakmica počinje u 21,00.

AEK je prije tri sedmice pregazio Zoryu u gostima sa 1:4. Pokušat će to opet ako žele razmišljati o drugom mjestu u grupi.

Anel Šabanadžović nastupio je u dva protekla meča za AEK u Europa Ligi, pa se nadamo kako ćemo ga i večeras vidjeti na terenu.

S obzirom na ishod prošlog duela, AEK je ponovo favorit. Kladionica Mozzart za njihovu pobjedu nudi kvotu od 1.50, a na pobjedu Zorye kvotu od 6.50. Utakmica počinje u 18,55 sati.

Posljednja utakmica Europa Lige poljuljala je odličan renome koji Milan ima ove sezone. Na San Siru ih je sa 0:3 pregazio Lille, a večeras će se ponovo susresti u Francuskoj.

Koliko je ova utakmica izjednačena, najbolje govore ponude kladionica. Kladionica Mozzart za pobjede obje ekipe nudi jednaku kvotu – od 2.70.

Rade Krunić odigrao je sve tri utakmice u Europa Ligi za Milan ove sezone, a uz to je zabio i jedan gol.

Utakmica počinje u 18,55 sati.

(Reprezentacija.ba)