Ni broj od preko 30 igrača koliko ih je Dušan Bajević pozvao za tri utakmice u novembru nije bio dovoljan.

Zbog opakog COVID-19 virusa i povreda Bajević je do utakmice protiv Italije morao pozivati i dodatna imena, a bez najviše igrača ostao je među golmanima i napadačima.

Bajević je 24 sata uoči Italije ostao samo sa jednim golmanom nakon što se ranije povrijedio Burić, a onda i zarazio Šehić. Piriću će ovo biti četvrti nastup za reprezentaciju, a samo je jednom branio od prve minute, tačno prije godinu protiv Lihtenštajna.

Najveću Brigu Bajeviću predstavlja je što je posljednji put za Maribor branio u septembru prošle godine. No kada se već našao na spisku, sada se samo možemo nadati da će ovu priliku iskoristiti da se ponovo nametne trenerima u Mariboru. Inače, A reprezentaciji su sinoć priključena dva golmana iz mlade reprezentacije – Luka Kačavenda i Belmin Dizdarević.

I u napadu nam je korona napravila velike probleme. Nakon što su zbog zaraze COVID-19 otpali Džeko, Hodžić i Turkeš, selektor na raspolaganju ima samo Prevljaka i Hadžića. Prevljak je zabio protiv Nizozemske, a i u svojim klubovima je uvijek pogađao kao na traci, pa predstavlja sigurno najbolju alternativu u ovakvim okolnostima.

Ni u odbrani nismo mirni, jer se prije tri dana povrijedio se Branimir Cipetić.

Jedina dilema je koji će igrač “krpiti” poziciju lijevog krila, poziciju kojoj se ne raduju previše ni Gojak ni Krunić koji su je pokrivali u posljednjim mečevima. Možda će odlična partija koju je Gojak pružio na poziciji desetke u posljednjem duelu protiv Italije prevagnuti da ponovo zauzme mjesto u sredini terena.

Naš najbolji sastav za Italiju čini se da izgleda ovako:

Italija je večeras veliki favorit prema kladionicama. Kladionica Mozzart na pobjedu BiH nudi kvotu od čak 9.00, dok na pobjedu Italije nudi kvotu 1.35.

Utakmica počinje u 20,45 sati.

(Reprezentacija.ba)