Član stručnog štaba naše reprezentacije Adnan Čustović govorio je o problemima sa korona virusom, ali i narednom susretu Zmajeva protiv Irana.

“U septembru i oktobru smo imali probleme sa korona virusom, pa smo navikli na to. Vidimo da europski klubovi, ali i naši imaju problema sa koronom. Teška je situacija u svim klubovima. Imamo informacije da slične probleme ima i selekcija Italije”, kazao je Čustović i osvrnuo se na utakmicu sa Iranom:

“Ovo je dobra prilika da damo šansu igračima iz naše Premijer lige. Imaju priliku da se pokažu protiv Irana. Tu su i igrači sa manjom minutažom u prethodnim susretima. Na igračima je da se u ovoj utakmici dokažu da zaslužili poziv i da mogu biti dio budućnosti u našem timu.”

Čustović ističe da je naš stručni štab analizirao zadnji meč Irana protiv Uzbekistana.

“Analizirali smo Iran i nisu imali neke zapažene rezultate u zadnje vrijeme. Dobili su novog selektora, koji je u oktobru debitovao protiv Uzbekistana. Imaju dobar napad i možda malo slabijiu odbranu. Nedostajat će im nekoliko važnih igrača, poput Azmouna iz Zenita te Taremija iz Porta. Naši igrači moraju imati takmičarski duh, odnosno da ne smijemo izgubiti. Imamo šansu da ostvarimo pobjedu.”

Pomoćnik selektora Bajevića je kratko prokomentarisao i Ligu Nacija.

“Što se tiče Lige Nacija, još uvijek imamo neke šanse da ostanemo u Ligi A. Ipak, grupa je prilično teška i svi protivnici su veoma dobri. Mi upravo u tim susretima možemo mnogo naučiti. Dobri smo bili protiv Italije i Holandije, dok smo sa Poljskom imali 15 fantastičnih minuta. Mislim da je to dobra stvar za ove igrače.”

Kalendar utakmica reprezentacije BiH u novembru 2020.:

12. novembar 2020. godine 18,00 sati (prijateljska utakmica): Bosna i Hercegovina– Iran, Koševo

15. novembar 2020. godine 21,00 sati (peto kolo UEFA A Lige nacija): Holandija – Bosna i Hercegovina, Amsterdam Arena

18. novembar 2020. godine 21,00 sati (šesto kolo UEFA A Lige nacija): Bosna i Hercegovina – Italija, Grbavica

(Reprezentacija.ba)