Barcelona večeras gostuje Juventusu u drugom kolu grupne faze Lige Šampiona.

U fokusu utakmice, posebno u BiH, je Miralem Pjanić kojem će ovo biti prvi duel protiv Juventusa čiji je dres nosio četiri godine.

Pjanić je bio predstavnik Barcelone na press konferenciji uoči utakmice što bi trebalo značiti da će utakmicu početi od prve minute. Portali koji prate Barcelonu najavljuju ga u prvom sastavu, a navodno timovi večeras bi trebali izgledati ovako.

Barcelona (4-2-3-1): Neto; Roberto, Araujo, Lenglet, Alba; Pjanic, De Jong; Griezmann, Pedri, Fati; Messi

Juventus (4-4-2): Szczesny; Cuadrado, Demiral, Danilo, Frabotta; Kulusevski, Bentancur, Rabiot, Chiesa; Dybala, Morata.

Cristiano Ronaldo je pozitivan na COVID-19 i neće konkurisati za ovaj meč.

Barcelona u zadnje četiri utakmice ima dva poraza, te po jednu pobjedi i remi. Juventus je u boljoj formi, pa u posljednje četiri utakmice imaju dva remija i dvije pobjede.

Foto: Gazzetta

“Stigao sam u Barcu da pomognem klubu u Ligi šampiona i La Ligi. Treniram dobro i čekam odluku trenera o tome da li ću igrati. Juventus ima jak tim i bit će teško igrati. Ipak, naš cilj je da budemo bolji i osvojimo tri boda. Poznajem Juventus veoam dobro i jedva čekam susret. Ukoliko budem na terenu, dat ću sve od sebe u dresu Barce, a to sam radio i kada sam bio u Juventusu. Ekipa ima kvalitet da bude uspješna. U ligi nismo tamo gdje bismo htjeli da budemo, ali sezona je duga.” poručio je Miralem Pjanić uoči ovog meča.

“Messi je najbolji igrač svih vremena i privilegija je igrati s njim. Jedinstvena je prilika da u karijeri igrati zajedno sa Messijem i Ronaldom”, govori Pjanić i kratko komentariše slabu formu njegovog saigrača Griezmanna:

“Grizmeann je golgeter i odličan igrač. Siguran sam da će igrati dobro u narednim mečevima. Kada počne zabijati golove, on će biti od velike važnosti za naš tim.”

Navijači Barcelone ovaj meč dočekuju sa sa dodatnom euforijom, jer je noć uoči utakmice ostavku podnio kontraverzni predsjednik kluba Bartomeu kojeg navijači krive za izbjegnuti odlazak Messija, ali i za loše rezultate ekipe i tjeranje glavnih zvijezda Barce.

Svjetske kladionice večeras daju Barceloni ulogu favorita. Mozzart u svojoj ponudi nudi kvotu 2.75 na pobjedu Juvea, dok je Barca favorit te je kvota na trijumf gostiju 2.55. Kvota da će oba tima zabiti po najmanje gol je 1.67.

Utakmica počinje od 21,00 sati.

(Reprezentacija.ba)