Rijeka je prošli četvrtak u meču prvog kola grupne faze Europa lige nesretno poražena golom u sudijskoj nadoknadi od Real Sociedada, a od prve mintue za hrvatski tim igrao je naš Stjepan Lončar (24).

Lončar smatra da su njegovi saigrači i on pokazali da se može igrati sa svima.

“Malo nam je nedostajalo da izdržimo taj njihov pritisak u zadnjih pola sata, ali vidjeli smo da možemo sa svima igrati, da te razlike nisu nepremostive i da ono što treniramo daje rezultata. Najvažnije je da smo vjerovali u sebe, u to da im se možemo suprotstaviti. Šteta što ih iz onih ranih prilika nismo gurnuli u rezultatski zaostatak, bilo je podcjenjivačkih najava uoči utakmice i naš pogodak bi ih sigurno ošamutio, ovako su nas kaznili kao što te obično kazne sve vrhunske momčadi”, kaže Lončar za riječki Novi list.

Rijeku već u četvrtak očekuje duel drugog kola u Holandiji protiv Alkmaara, a naš reprezentativac najavljuje osvajanje bodova.

“Vidjeli smo da je Alkmaar slavio u Napulju i spremamo se za sraz s njima s namjerom da osvojimo bodove. Ne želimo zvučati prepotentno, ali mislim da imamo šanse, a vrijeme će pokazati što to znači. Izgubili jesmo, ali smo dobili potvrdu da se možemo nositi s jakim suparnicima. Bitno je da smo pokazali hrabrost, da se ne bojimo igrati, a pokazali smo da nikome nećemo biti laka meta i da će nas svaki morati shvatiti ozbiljno. Naš motiv nije sporan, mlada smo momčad, željni smo dokazivanja. Europa nam je pravi izlog svima i od ovakvih utakmica ćemo dugoročno samo profitirati. Nećemo se predavati dok god postoje izgledi za prolaz, samo neka budemo zdravi i neka nas koronavirus zaobiđe što više”, rekao je Stjepan i dodao:

“Počeli smo se pripremati za AZ, utakmica je za tri dana tako da nema puno vremena. Pokušat ćemo osvojiti bodove iako su odlična momčad koja igra brz nogomet. Imaju glavu i rep, mene osobno podsjećaju na kakvu bundesligašku momčad, krasi ih disciplina, uz to igraju u jakoj ligi, što u ovakvim utakmicama puno znači. Ali mislim da smo i mi slični pa ćemo se »potući«, siguran sam da ćemo imati svoje prilike i samo se nadam da ćemo ih iskoristiti.”

(Reprezentacija.ba)