Ne treba previše motiva kada igrate za svoju reprezentaciju, ali dobar broj naših reprezentativaca imaće još jedan veliki motiv.

Gotovo pola prvog tima nalazi se pred transferima, a utakmica protiv Italije uveliko bi im mogla pomoći da se izbore za puno bolje klubove, ali i bolje uslove.

Konkretno, proteklih dana pisalo se da je Sead Kolašinac na meti Rome, , Amera Gojaka od ranije prate Atalanta i Fiorentina, Muhamed Bešić pregovara o odlasku iz Evertona, Edin Višća na stolu ima nekoliko ponuda, a i Asmir Begović je u navodnim pregovorima sa Milanom i Basaksehirom.

I rezervista Luka Menalo se nada prilici da danas pokaže šta zna, jer su talijanske novine pisale kako će ga na ovoj utakmici direktno pratiti skauti Bologne, ali i jednog turskog kluba.

Pa čak i Edinu Džeki, o kojemu cijela fudbalska Europa zna sve, eventualni nadahnuti nastup može ubrzati i definisati već dogovoreni transfer sa Juventusom.

Čak i oni koji sada ne razmišljaju o transferu, večeras sebi mogu promijeniti fudbalsku sudbinu, jer će utakmicu pratiti stotine skauta velikih klubova, ali i direktno gotovo svi najviši dužnosnici talijanskih klubova.

Prema Kladionici Mozzart Italija je veliki favorit. Kvota na pobjedu Talijana je 1,30, a na pobjedu BiH čak 11,00.

No, upravo rasterećena uloga autsajdera mogla bi goditi našoj reprezentaciji da večeras u Firenci odigra što bolju utakmicu i napravi što više problema Talijanima.

Italija – BiH u petak u 20,45 sati ekskluzivno prenosi NOVA BH.

(Reprezentacija.ba)