Reprezentacija BiH okupiće se danas u Zenici kako bi počela pripreme za utakmice Lige Nacija protiv Italije i Poljske.

Ovo su prva okupljanja reprezentacija nakon što je u februaru i martu Europu paralizovala pandemija COVID-19, pa je UEFA odredila vrlo stroga pravila ponašanja igrača i svih u državnim timovima.

Selektor Bajević, njegovi pomoćnici, svi igrači, kao i cijela administracija reprezentacije prije ulaska u Trening kamp reprezentacije biće testirani na COVID-19, te će se reprezentaciji moći priključiti samo oni sa negativnim nalazima.

To u praksi znači, u najcrnjem scenariju, da Dušan Bajević do posljednjeg trenutka neće znati da li će ostati bez još nekog od igrača, nakon što mu je zbog zaraze COVID-19 ostao bez Miralema Pjanića, ali i nakon što su nakon pravila o karantinu i izolaciji svoj dolazak otkazali i Miroslav Stevanović, Darko Todorović i Stjepan Lončar.

“Korona nas je poremetila, kao i cijeli svijet. Baca nas lijevo i desno, ali mi ćemo sigurno uraditi ono što je najbolje u datom trenutku, kako bi pokušali nadomjestiti sve probleme.” poručio je Dušan Bajević.

Tokom cijelih priprema, ulasci i izlasci iz Trening kampa reprezentacije BiH biće strogo kontrolisani i ograničeni, a u kamp reprezentacije moći će samo ljudi sa popisa koji su pri tome još i negativni na COVID-19.

Reprezentacija BiH u četvrtak putuje čarter letom za Firencu, gdje u petak 4. septembra igra protiv Italije, a

Italija – BiH, ekskluzivno prijenos na NOVA BH televiziji, petak, 4. septembar, 20,45 sati

(Reprezentacija.ba)