Sarajevo, Zrinjski i Borac će 31. augusta i 1. septembra saznati svoje protivnike u drugom i trećem kolu kvalifikacija za Europa ligu.

Ekipa Sarajeva je ispala iz drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona od bjeloruskog Dynama iz Bresta, pa će europski put nastaviti u trećem kolu kvalifikacija za Europa ligu.

Aktuelni prvak BiH će biti nosilac u trećem kolu i svog protivnika će saznati 1. septembra.

Dan ranije će se obaviti žrijeb drugog kola kvalifikacija za Europa ligu, a u žrijebu će se naći timovi koji su eliminisani u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i te ekipe su mogući protivnici Sarajeva.

Između ostalih, to su Astana, Djurgarden, Budućnost iz Podgorice, Slovan Bratislava, ali i Connah's Quay Nomads koje je upravo Sarajevo izbacilo u prvom kolu.

Što se tiče Zrinjskog i Borca, oni će 31. augusta saznati protivnike u drugom kolu kvalifikacija za Europa ligu.

Zrinjski će biti nosilac i imat će nešto lakši zadatak. Tako Mostarci za protivnika mogu dobiti timove poput Hiberniansa sa Malte, sjevernoirskog Colerainea, ekipe B36 sa Farskih Ostrva ili luksemburškog Progressa.

Banjalučki Borac neće biti nosilac i zanimljivo da bi u drugom kolu mogao igrati protiv Milana, Tottenhama, Wolfsubrga ili Galatasaraya.

Zrinjski i Borac će 1. septembra saznati i potencijalne protivnike u trećem kolu.

Četvrti bh. predstavnik Željezničar nije igrao u četvrtak svoj meč protiv izraelskog Maccabija zbog toga što je pet članova delegacije sarajevskog kluba bilo pozitivno na korona virus, a u narednim danima će biti poznato kada će se i da li će se igrati spomenuta utakmica.

Pobjednik meča Maccabi Haifa – Željezničar neće biti nosilac u drugom kolu kvalifikacija za Europa ligu.

(Reprezentacija.ba)