Trener u stručnom štabu reprezentacije BiH Rusmir Cviko u nedjelju navečer je gostovao na emisiji uz finale Lige Šampiona na kanalu NOVA BH, te se između ostalog dotakao i vijesti da je Miralem Pjanić pozivitan na COVID-19.

“Pjanić mi je u razgovoru rekao kako je u subotu izgubio čulo mirisa i okusa. U ponedjeljak je trebao putovati u Barcelonu, ali sada prvo mora u dvosedmičnu izolaciju. Svi se nadamo kako će imati lakšu kliničku sliku i da će se što prije oporaviti i da ćemo u septembru imati na raspolaganju najjači sastav reprezentacije” poručio je Rusmir Cviko.

“Na sreću dobro sam i nemam simptome. Ali, ako sam naučio jednu stvar onda je to da ništa ne uzimate zdravo za gotovo čak ni stvari koje smatramo rutinskim. Život koji sada živimo nas uči tome. Poštujmo pravila i budimo oprezni bez dizanja panike”, poručio je Miralem Pjanić putem svog zvaničnog Instagram profila.

Pjanić je 30. augusta trebao imati testiranje na COVID 19 u Barceloni, nakon čega je 31. augusta bio planiran njegov prvi trening sa novim klubom.

Istog dana počinju i pripreme reprezentacije BiH za utakmice protiv Italije (4. septembar) i Poljske (7. septembar).

(Reprezentacija.ba)