Večeras se od 21,00 sati u Lisabonu igra finale Lige šampiona između PSG-a i minhenskog Bayerna.

PSG-u će ovo biti prvo finale u historiji, dok je Bayern igrao 10 puta finale i u šest navrata osvojio Ligu šampiona.

Finaliste ovosezonske Lige šampiona sa klupa će predvoditi dva njemačka stručnjaka. Thomas Tuchel (46) je trener PSG-a, a Hans-Dieter Flick (55) ekipe Bayerna.

Tuchel uoči susreta blagu prednost daje Bayernu, s obzirom da njemački prvak ima iskustvo igranja finala.

“Bayern ima sjajne mlade igrače koji su gladni fudbala, ali imaju i iskusne fudbalere. Mnogo sam pričao sa našim golmanom Navasom, koji je osvojio Ligu šampiona, a imamo i Di Mariu te Naymara, koji su također bili osvajači ovog takmičenja. Prednost za Bayern je ta što su navijakli da igraju u finalima Lige šampiona. Kako god, to neće biti presudni faktor za večerašnji meč”, riječi su Thomasa Tuchela.

Kladionica Mozzart u svojoj ponudi daje kvotu 3.30 na trijumf PSG-a u regularnih 90 minuta, dok je dvica na Bayern 2.15. Kvota da će Bayern osvojiti Ligu šampiona iznosi 1.55.

Njegov sunarodnjak Hans-Dieter Flick ističe da Bayern ima plan za PSG i nada se da će uspjeti da osvoji trofej.

“Pokušat ćemo dati sve od sebe i naši igrači će večeras pružiti maksimum da odigraju što bolji fudbal. Samo ako budemo 100% u susretu, onda imamo mogućnost da pobijedimo. Oni su primili samo pet golova u Ligi šampiona, a to je najmanje u takmičenju od svih klubova. To znači da njihova defanzivna linija izgleda veoma dobro. Mi imamo plan i nadam se da ćemo sve uspješno obaviti”, smatra Hans-Dieter Flick.

Mediji znaju sastave finala Lige Šampiona, Bayern je favorit

(Reprezentacija.ba)