Roma je jučer protiv Seville u osmini finala Europa Lige izgledala kao ekipa koja je zalutala u europska takmičenja.

Neuštimani orkestar nije mogao spasiti ni Edin Džeko (34) koji je, tipično njemu, osim zadataka koje ima centarfor preuzimao na sebe i zadatke kreiranja igre, vraćanja u odbranu, otvaranja prostora saigračima. Nije ni čudo da je uz 19 golova ove sezone napravio i čak 14 asistencija.

Džeko je bio ljut nakon utakmice na ekipu, ali i na trenera: “Nismo bili u igri od prve do posljednje minute. Pojeli su nas u svemu, brzini, tehnici, pripremi za utakmicu, u svemu. Pritisnuli su nas, a mi smo htjeli da imamo posjed lopte. Napravili bismo nekoliko dodavanja i onda smo slali duge lopte. Možda nismo shvatili da nije moguće igrati duge lopte 90 minuta na mene, a to smo stalno radili”

Kapiten Rome je i tokom utakmice nekoga ružio na terenu. Nakon što su pred kraj prvog poluvremena primili drugi gol Džeko je imao kraću raspravu sa sudijom, nakon čega je nekome na terenu govorio “Svaki put već 45 minuta! 45 minuta!”.

Talijani prenose video i pretpostavljaju kako je ružio svoje igrače da mu cijelo poluvrijeme nisu poslali nijednu upotrebljivu nisku loptu.

(Reprezentacija.ba)