Uz mnogo odgođenih utakmica zbog korona krize Rumuni će večeras dobiti novog šampiona. Uz dva boda razlike u korist Cluja u odnosu na Craiovu ove dvije ekipe će večeras u direktnom duelu odlučiti prvaka države.

Biće to duel dva bh. fudbalera – Elvira Koljića (25) u dresu Craiove i Matea Sušića (29) u dresu Cluja.

Koljić se nakon povrede vratio u velikom stilu, pa je od korona pauze do danas zabio četiri gola. Ukupno je u 17 utakmica ove sezone šest puta tresao mreže protivnika.

Sa druge strane Sušić u sezoni ima 29 utakmica u kojima je dva puta pogađao i dva puta asistirao. Cluj je igrao solidno u Europa Ligi ove sezone, a Sušić je i tamo odigrao četiri utakmice. Mateo već ima četiri titule prvaka i dva kupa Moldavije sa Sheriffom, te jednu titulu BiH sa Zrinjskim.

Cluj je blagi favorit u ovom meču prema Kladionici Mozzart. Na pobjedu gostiju kvota je 2.55, a na pobjedu domaćina 2.90.

Ipak, Rumuni sa ovom utakmicom imaju problema u UEFA-i. Rok za dostavljanje imena šampiona će isteći prije završetka ovog meča, pa nije jasno da li će u UEFA-i prihvatiti prijavu rumunskog saveza o klubu koji će ih predstavljati kao šampion u Ligi Šampiona.

Koljić je do tri puta igrao za BiH, a Sušić pet puta.

(Reprezentacija.ba)