Amerikanci su nastavili sa fudbalom nakon korona krize. Uz drugačiji i brži raspored utakmica u takmičenju brandiranom pod nazivom “MLS is back”, te bez publike, nastupio je i naš Haris Medunjanin (35) koji je zabio sjajan gol.

Cincinnati je savladoa NY Red Bulls sa 2:0, a drugi gol je sjajno iz kornera zabio upravo Medunjanin, istina uz malu pomoć protivničkog igrača koji je neznatno okrznuo loptu.

Nakon tri kola Cincinnati je drugi u grupi sa šest bodova. Prvi su Colmbus Crew sa devet bodova, treći NY Red Bulls sa tri boda i posljednja Atlanta bez bodova.

Medunjanin za Cincinnati igra od novembra 2019. godine. Ranije je u SAD-u od 2017. godine nosio dres Philadelphije. U Europi je krenuo iz AZ Alkmaara, pa je igrao u Real Valladolidu, Maccabi Tel Avivu, Gaziantepsporu i Deportivu.

Za BiH je igrao 60 utakmica i zabio devet golova. Posljednji put je igrao na prijateljskom meču u martu 2018. godine protiv Senegala.

U septembru 2019. godine preko Reprezentacija.ba poručio je Robertu Prosinečkom da je spreman na povratak u reprezentaciju, ali ga selektor više nikada nije pozvao.

(Reprezentacija.ba)