Banjalučki Borac će nakon osam godina igrati u Europi.

Borac će se u sezoni 2020. / 2021. takmičiti u kvalifikacijama za Europa ligi, a u prva tri kola igrat će se samo jedan meč i domaćin će se odlučiti žrijebom.

Predsjednik kluba Vico Zeljković smatra da jedan susret može imati i pozitivan i negativan aspket, ali da Borac može u 90 minuta igre iznenaditi svakoga.

“To je viša sila na koju ne možemo da utičemo. Kako nama, tako i drugima. Jedna utakmica može imati i pozitivan i negativan aspekt. Šteta će biti ako ne budemo igrali pred našom publikom, ako prisustvo gledalaca uopšte bude dozvoljeno, što u ovom trenutku niko ne može da garantuje. Ali, može biti i pozitivna ako dobijemo neki jači klub. U 90 minuta igre, Borac može svakoga da iznenadi i prođe dalje”, rekao je Zeljković i osvrnuo se na moguće rivale:

“Voljeli bismo da dobijemo klub sa što manjim koeficijentom, kako bismo imali veću šansu za prolazak. Poznato je da prvo kolo donosi 260.000 eura, a eventualni prolaz u drugo kolo garantovao bi prihod od 500.000 eura bez obzira na rezultat. Jako je bitno za klub da pokuša napraviti taj korak i prvi put u novijoj istoriji plasirati se u naredno kolo. Nestrpljivi smo i čekamo ime protivnika.”

(Reprezentacija.ba)