Savez je ponovo zatražio potvrdu entiteta da se nastavi Premijer liga BiH

Fudbalski savez BiH traži od države dozvolu za nastavkom Premijer lige BIH

Savez je ponovo zatražio potvrdu entiteta da se nastavi Premijer liga BiH
Foto: Reprezentacija.ba

Fudbalski savez BiH objavio je informaciju o tome da je ponovo zatražio dozvolu entitetskih institucija o nastavku Premijer lige BiH.

“Poduzete su sve neophodne aktivnosti, pravne radnje, procedure, preporuke UEFA i preporuke nadležnih tijela koje su preduslov za organizaciju utakmica na stadionima u našoj zemlji.

Potpuno svjesni, nadležnosti, globalne situacije ali i svakodnevnih promjena u smislu ublažavanja mjera održano je niz sastanaka Izvršnog odbora, sastanaka sa klubovima BH Telecom premijer lige, sastanka i pisane korespondencije sa nadležnim institucijama a sve sa željom da iskoristimo i minimalne uslove za nastavak takmičenja u zadnjem mogućem i izvodivom terminu a to je u vikendu 06.06. ili najkasnije 13.06.2020. Sve analize su pokazale da početak takmičenja iza vikenda 13/14.06.2020. nije realno provodiv zbog niza objektivnih razloga i takmičenje nije moguće nastaviti i realizovati da bi se isto okončalo do propisanog roka koji je postavljen od UEFA (02.08.2020.).

Odluke o ukidanju mjera zabrane održavanja sportskih takmičenja, a koje su još uvijek na snazi, donose nadležni organi u Bosni i Hercegovini.

Obzirom na različite informacije nadležnih kriznih štabova putem medija, različito tumačenje donesenih odluka i provodivosti ublažavanja mjera, NS/FSBiH je ponovo uputio pisane zahtjeve prema nadležnim enitetskim tijelima, 26.06.2020. kako bi dobili potvrdu i dozvolu za nastavak takmičenja i moguću realizuju svojih odluka.

Još uvijek nije stigao odgovor na dopise koje smo uputili nadležnim organima pa NS/FS BiH tako nema službenog odobrenja, niti dozvole za nastavak takmičenja u ligama svih kategorija.

Kada se zaprime pisane odluke i odgovori o statusu mjera na okolnosti epidemije korona virusa u našoj zemlji, Izvršni odbor NS/FS BiH će promtno djelovati i donijeti zvaničnu odluku o nastavku ili prekidu takmičenja koja se organizuju pod okriljem krovne kuće nogometa/fudbala u Bosni i Hercegovini.” navodi se u saopštenju FS BiH.

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica MeridianBet.

Oznake:

Komentari

2 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Samir
27.05.2020. 16:20

Kakvi entiteti,savez je taj koji odlucuje.Savez je krovna kuca fudbala u BiH.Treba nastaviti ligu po svaku cijenu.Kad mogu normalni ljudi ici na posao mogu i oni igrati.

Anonymous
29.05.2020. 09:05

cuj savez pita entitete
bas smijesno