Španski mediji posljednjih dana konstantno pišu o mogućem transferu Miralema Pjanića (30) iz Juventusa u Barcelonu.

Svoje mišljenje o Miralemu Pjaniću i njegovom dolasku u Barcu dao je i legendarni Rivaldo, koji je od 1997. do 2002. godine igrao za katalonski klub.

Safet Sušić: Pjanić je toliko tehnički jak da mu neće trebati puno da se ustali u Barceloni

Rivaldo smatra da je Pjanić dobar igrač, ali da se Barcelona u ovom trenutku treba fokusirati na sadašnjost i nastavak španske Primere.

“Piše se da je Barcelona zainteresovana za Miralema Pjanića iz Juventusa. Mislim da je on dobar igrač, ali vjerujem da bi se Barcelona trebala fokusirati na sadašnjost i na ostatak sezone u španskoj ligi. Bit će vremena da se priča o transferima, pogotovo što će pojedini igrači napustiti klub. Klub ne bi trebao nagomilavati igrače u ovom trenutku, jer u tom slučaju neki igrači neće imati priliku da zaigraju”, rekao je Rivaldo i dodao:

“Juventus želi da razmijeni igrače, odnosno Pjanića za Arthura Mela, a moje mišljenje je da bi Arthur bio sjajno pojačanje za Juve. On je svjetska klasa. Ipak, mislim da bi Arthur trebao ostati u Barci. Još uvijek je mlad i nedavno je stigao u klub. Uskoro će izboriti mjesto u prvom timu i pokazati svoj puni potencijal.”

(Reprezentacija.ba)