Direktor Sektora za sport u NSBiH, Elmir Pilav, kazao je za Hercegovina.info da je trenutni plan da se aktuelna sezona u Premijer ligi BiH, koja je prekinuta zbog situacije sa korona virusom, odigra do kraja.

Pilav ističe da je to jasan stav UEFA-e.

“Plan je da se sve odigra do kraja kako je i predviđeno. Takav je i stav UEFA-e, ali Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, no sve ovisi o razvoju ove situacije. Mi smo s klubovima BHT Premijer lige imali video sastanak, a u utorak ćemo imati i s klubovima ženske Premijer lige. Za sada čekamo što će UEFA reći. Zdravlje je na prvom mjestu. Ukoliko mogućnosti budu dozvoljavale, mi ćemo nastojati da se Premijer liga završi”, rekao je Pilav za hercegovina.info i dodao:

“Hoće li se ostati u ovom sistemu ili će doći do eventualne modikacije sistema takmičenja, to nam ostaje za vidjeti. Postoji opcija da se nastavi u ovom sistemu takmičenja, da se modificiraju propozicije. Hoće li se u doigravanju smanjiti broj utakmica ili neki drugi način, zavisi o razvoju situacije.”

Pilav je i prokomentarisao mogući prekid prvenstva i proglašenje prvaka.

“Ta opcije u ovom trenutku ne postoji. UEFA insistira da se takmičenja završe. No, niko od nas ne može predvidjeti kako će se ova situacija razvijati.”

(Reprezentacija.ba)