Dinamo Zagreb će Izetu Hajroviću (28) predložiti raskid ugovora, prenose zagrebačke Sportske Novosti.

Taj potez jedan je od mjera sa kojima Dinamo želi izvršiti uštede u periodu u kojem klub ima ograničene izvore prihoda zbog korona krize.

Hajrović je jedan od najskupljih igrača Dinama sa godišnjom platom od 850.000 eura, a kako mu ugovor ističe naredne godine, u Dinamu misle da je najbolje da ga puste bez obeštećenja.

Svakako, Hajrović će prvo morati dogovoriti obeštećenje koje će njemu Dinamo platiti kako bi prihvatio prijevremeni raskid ugovora.

Osim sa Hajrovićem, klub planira napraviti isto i sa trenerom Bjelicom, ali i igračima Dilaverom, Leovcem i Gavranovićem kojima ističe ugovor, ali koje veže još jedna činjenica – da su među skupljim igračima u ekipi, te da ih je upravo doveo Bjelica.

Hajrović je u DInamo došao 2018. godine i odigrao 71 utakmicu, uz 11 golova i 12 asistencija. Prošle sezone bio je jedan od važnijih igrača ekipe, ali ove nije dobio pravu priliku.

Hajrović je ranije nastupao za Grasshopper, Werder, Eibar i Galatsaray. Za BiH je odigrao 27 utakmica i zabio pet golova.

FIFA je najavila kako će donijeti odluku da se igračima svi ugovori automatski pomjeraju u odnosu na nove datume do kojih će trajati tekuća sezona, odnosno početi nova.

(Reprezentacija.ba)