FK Željezničar snima film i seriju povodom 100 godina kluba

FK Željezničar započeo snimanje filma i serije povodom 100 godina kluba

FK Željezničar snima film i seriju povodom 100 godina kluba

FK Željezničar saopštio je da je započeo sa snimanjem dokumentarnog filma i tv. serije povodom stotinu godina kluba koje će obilježiti 2021. godine.

“U okviru priprema programa za obilježavanje 100 godina od osnivanja Fudbalskog kluba Željezničar, Uprava Kluba je koncem prošle godine, potpisala Ugovor o realizaciji dokumentarnog filma i šestodjelne tv serije o voljenom Klubu.

Nakon izvršenih priprema snimanje je počelo proteklog mjeseca u Gracu, u Austriji, intervjuom s legendom Kluba i počasnim predsjednikom g. Ivicom Osimom.

Režiju i scenarij potpisuje Nedim Karalić autor dokumentarca „Legenda sa juga„ posvećenog osnivaču navijačke skupine „Manijaci“, Dževadu Begiću „Đildi“.

FK Željezničar nema nikakvih finansijskih obaveza prema producentu ovog projekta jer će se film finansirati iz vlastitih sredstava producenta i donacija, te sponzorskim ugovorima.

Pored Nedima Karalića kao režisera i scenariste na filmu rade još: Alen Alilović kao Direktor fotografije, druga kamera Amer Beganović, ton Adis Baždarević, asistetntica režije je Tatjana Nikolić a producent je Hamdija Karalić.” naveli su iz FK Željezničar.

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica Mozzart.

Oznake: