Nakon sporazumnog raskida saradnje sa Elvirom Baljićem, u Fudbalskom klubu Tuzla City danas je održana vanredna press konferencija na kojoj je za novog trenera predstavljen Zlatan Nalić.

Sportski direktor Samir Muratović se zahvalio dosadašnjem treneru Elviru Baljiću na saradnji, te je kazao kako je nakon niza slabijih rezultata, Klub bio primoran da reaguje brzo nakon prekida saradnje sa bivšim trenerom. U opciji su bila dva-tri imena, a odluka je na kraju pala na Nalića, koji je na samom početku kazao:

– Vraćam se u grad za koji me vežu lijepe uspomene. Zahvaljujem se klubu na ukazanom povjerenju. Došao sam u ekipu koja je u rezultatskom padu i cilj je do kraja sezone osvojiti što više bodova i otići u Evropu, rekao je na početku press konferencije Zlatan Nalić i nastavio je:

– Pregovori su trajali kratko. Za pet minuta smo se dogovorili. Otišao sam iz ove lige nedorečen, usred posla. Tada sam želio da donesem nešto novo u Premijer ligu i sada to želim isto napraviti”, rekao je novi Nalić koji je vodio Slobodu u sezoni 2018./19.

Nalić će ostaviti dosadašnji stručni štab, a svoj debi će imati u subotu na Tušnju protiv Veleža.

Nalić je od marta do decembra 2015. godine radio kao konsultant u U21 reprezentaciji Švedske koja je osvojila Europsko prvenstvo. Godinu poslije vodio je švedski Perspa Birlik, a zatim je 2018. godine preuzeo Slobodu Tuzla.

Ranije ga je Sergej Barbarez predložio kao dio stručnog štaba u kandidaturi za selektora reprezentacije BiH 2014. godine nakon što je smijenjen Safet Sušić. FS BiH je prednost tada dao Mehmedu Baždareviću.

(Reprezentacija.ba)