Na internetu su objavljeni novi snimci Stadiona Grbavica napravljeni iz zraka na kojima se vidi gotovo u potpunosti postavljeni krov istočne tribine.

Postavljanjem krova na istočnu tribinu Grbavica sve više liči na europske stadione, a ova tribina sigurno će nuditi jedne od većih ugođaja za praćenje utakmica u BiH.

Navijači Željezničara uz to najavljuju veću akustičnost i još bolje navijanje, koje će svoj vrhunac imati kada Grbavica u budućnosti dobije i novu natkrivenu južnu navijačku tribinu.

Kada će Grbavica dobiti i novu južnu tribinu teško je predvidjeti jer sa rokovima u FK Željezničar baš i nisu “na ti”. Podsjećamo, nakon pogrešno najavljenog datuma početka izgradnje, pogriješili i sa predviđenim rokom završetka radova. Direktor Želje Enis Džihanić najavio 31. januar kao taj datum.

No, sigurno je da će krov na istočnoj tribini biti završen do prve utakmice na Grbavici u nastavku sezone – 7. marta protiv Tuzla Citya.

Iz FK Željezničar se nisu oglasili da li će izvođači radova zbog kašnjenja biti dužni plaćati penale, što bi ako se ostvari klubu svakako donijelo korist jer se nalaze u nezavidnoj finansijskoj situaciji koja prati Želju još od nedobivanja licence za UEFA takmičenja prošle sezone.

Ukupna vrijednost radova iznosi 816.739,23 KM sa uključenim PDV-om. Sredstva za natkrivanje istočne tribine osigurao je FS BiH preko UEFA fondova.

(Reprezentacija.ba)