Danas je u Atini održana press konferencija selekcije Grčke uoči utakmice osmog kola grupe J kvalifikacija za EURO 2020 protiv BiH, a prisutnim novinarima obratili su se selektor John van't Schip te ofanzivac Anastatios Bakasetas.

Selektor Grčke ističe da će njegovi momci nastojati da budu što je moguće bolji u sutrašnjem meču.

“Bosna i Hercegovina ima šanse da se direktno plasira na EURO 2020, a mi pravimo novi tim. Želimo ostati u ritmu, kao što je to bilo u duelu sa Italijom. Iako smo izgubili, igrali smo dobro, međutim protiv BiH ćemo pokušati biti još bolji. Nastojat ćemo da meč bude težak za kvalitetnu BiH”, rekao je van't Schip i dodao:

“Italija je sjajna selekcija, ima sve pobjede i već je obezbijedila plasman na EURO. Pokušat ćemo protiv BiH biti agresivniji i imati veći posjed lopte. Vjerujem da će neki naši igrači pokazati snagu i samopouzdanje, koje smo stekli u Rimu.”

Anastatios Bakasetas, prvotimac turske Alanye, najavljuje tri boda.

“Imamo veoma dobre igrače. Ne ide nam baš najbolje u posljednje vrijeme, ali trebamo slijediti plan trenera. Od prve minute moramo protiv BiH krenuti ka cilju, a to su tri boda. Želimo pobjediti na svom terenu”, istakao je Bakasetas.

Grčka – BiH, utorak 15. oktobar, 20,45 sati

(Reprezentacija.ba)