Selektor našeg nacionalnog tima Robert Prosinečki imao je samo riječi hvale za nastup njegovih izabranika poslije ubjedljive pobjede protiv Finske od 4:1.

Bosna i Hercegovina savladala je večeras u Zenici selekciju Finske s 4:1, a selektor Zmajeva Robert Prosinečki bio je jako zadovoljan igrom svojih izabranika.

“Mislim da smo odigrali jako dobro, da smo bili bolji od Finske u svim aspektima. Trkački izvanredni. Kad radiš tako, onda te pomazi i sreća. Lijep je rezultat. Mogu samo čestitati momcima. Već se moramo pripremati za dalje, sutra putujemo u Grčku. Moramo pobjeđivati kako bismo zadržali šanse za plasman na Euro.”

Sastav za Grčku?

“Vidjet ćemo ko ce nastupati u Grčkoj. Momci su danas odigrali dobro, ako budemo tako igrali i u Grčkoj, onda svakako možemo biti opasni i imati šansu za pobjedu. Mi nemamo izbora nego da idemo na pobjedu. Tako ćemo ići u Grčkoj. Nadam se da ćemo ostati u istom ritmu. Vjerujem da će momci sve dati od sebe i protiv Grka.”

Zoran Kvržić?

“Sigurno da smo dobili s Kvržićem. On u Rijeci igra jako dobro na ovoj poziciji. Dobili smo jednu sigurnost, a igra jako dobro u oba smjera. Svi momci su odigrali fenomenalno, a i Izet je isto odigrao odlično. Kovačevica bih isto onda morao pohvaliti… Da ne idem sada pojedinačno, ali generalno su svi bili odlični.”

“Samim time što smo znali da moramo napadati, znali smo da će Finci šansu tražiti u kontrama i da moramo ubaciti brze stopere, kao što su Kovačević i Bičakcić. Sejo je isto bio jako dobar, sto je također bilo jako važno. Hodžić je isto bio pristojna zamjena za Džeku, ako možemo to tako nazvati. Dobro je trčao, na kraju i nagrađen tim lijepim golom.”

Da li je ovo najbolja utakmica BiH otkako je selektor?

“Igrali smo i neke bolje utakmice u prvom poluvremenu, kao protiv Grčke, recimo. Ali tada se desio penal, pa isključenje Pjanića… Protiv Finske to nije bio slučaj. Igrali smo i dalje čvrsto, kontrolisali igru, na kraju i pobijedili sasvim zasluženo. Izet je bio dobar, da ne ponavljam, dobro je radio na treninzima, veliki je borac i sve mu se sada isplatilo.”

Šta očekuje u Grčkoj?

“Sa Grcima ne može biti lako, u kakvom god sastavu da igraju. Oni će probati neke nove igrače, sigurno da će pokušati sve da pobijede. Mi, ponavljam, moramo jednostavno biti kao danas i onda možemo računati na pobjedu. “

Povreda Edina Višće?

“Visća je dobio udarac u leđa. To ga je zablokiralo. Vidjet ćemo u ovih nekoliko dana možemo li računati na njega. Vjerovatno će on sigurno htjeti da ide sa nama, u kakvom god da bude stanju.”

Do kraja moramo pobijediti sve utakmice, da li smo to u stanju?

“Imaju još tri kola do kraja. Armenija isto ima svoje šanse. Oni sada vide tu šansu, nakon sto je Finska izgubila danas od nas. Uglavnom, za nas bi najbolje bilo da s Finskom u sljedećoj utakmici odigraju neriješeno. “

Zmajevi ostavili srce na terenu i pregazili Finsku sa 4:1

(Reprezentacija.ba)