Nakon pobjeda nad Gruzijom (7:1) i Maltom (2:0) ženska reprezentacija u BiH u petak gostuje Danskoj u trećem kolu kvalifikacija za Euro 2021.

Danska, BiH i Italija se nakon dva kola nalaze u vrhu naše grupe poravnate sa po šest bodova na svom saldu.

Na FIFA-inom poretku ženskih reprezentacija Danska je na 15., a BiH na 65. mjestu.

Kapitenka Milena Nikolić kaže da će ekipa pružiti maksimum:

„Odlično smo otvorili kvalifikacije, sa dvije pobjede i 6 bodova. To nam na neki način daje i samopouzdanje pred utakmice sa Danskom i Italijom koje će biti jako teške. Radi se o ekipama koje su favoriti za prva dva mjesta u grupi koja vode na Evropsko prvenstvo. Mi se ne predajemo i daćemo sve od sebe da što bolje odigramo te utakmice. Sigurna sam da sa našom kompaktnošću i borbenošću možemo da se nosimo sa svim reprezentacijama. Ako budemo na našem nivou i ako budemo pružili maksimum vjerujem da će doći i rezultat.“

Susret Danska-Bosna i Hercegovina će biti odigran sutra u 17:00 sati na Viborg stadionu.

Bh. reprezentacija će u četvrtak, dugim letom od Sarajeva, preko Istanbula do Kopenhagena, stići u Viborg.

Biće to prvi međusobni meč ovih selekcija, a vodiće ga sudijska četvorka iz Poljske. Glavna sutkinja je Monika Mularczyk, a pomagaće joj Kinga Seniuk-Mikulska i Karolina Zygmond. Četvrta sutkinja je Michalina Diakow.

U utorak 8. oktobra bh. dame će gostovati Italiji u Palermu. Italija je 14. reprezentacija svijeta prema FIFA proetku.

Selektoresa Samira Hurem je za ove utakmice pozvala sljedeće igračice:

Dijana Haračić (Sky Blue FC, SAD), Melisa Hasanbegović (Ferencvarosi TC, Mađarska), Selma Kapetanović (Ferencvarosi TC, Mađarska), Marija Aleksić (Ferencvarosi TC, Mađarska), Milena Nikolić (Bayer Leverkusen, Njemačka), Aldijana Mašinović (SV Neulengbach, Austrija), Eldina Ahmić (Brommapojkarna, Švedska), Jelena Koprena (Szent Mihaly, Mađarska), Almina Hodžić (SFK 2000 Sarajevo), Envera Hasanbegović (SFK 2000 Sarajevo), Amela Kršo (Emina), Nikolina Dijaković (Iskra), Azra Hamzić (SFK 2000 Sarajevo), Andrea Grebenar (Iskra), Valentina Šakotić (Radnik Bumerang), Nikolina Vujadin (Lokomotiva), Dajana Spasojević (SFK 2000 Sarajevo), Minela Gačanica (Emina), Marija Damjanović (Lokomotiva), Nikolina Milović (Crvena Zvezda, Srbija), Sumeja Bektaš (SFK 2000 Sarajevo), Amira Spahić (SFK 2000 Sarajevo).

(Reprezentacija.ba)