Zvjezdan Misimović prokomentarisao je poraz Bosne i Hercegovine od Armenije na društvenim mrežama vrlo kratkim komentarom.

“Bez teksta sam.” napisao je Misimović uz objavljenu fotografiju statistike sa meča Armenija – BiH.

“Možda je Robi malo požurio sa svojom odlukom. Vjerujem da je bio razočaran, zbog rezultata i dešavanja na terenu. Svakako da očekujem u narednim danima mnogo sastanaka i razgovora, pa ćemo vidjeti šta je najbolje. – Jednostavno kad primiš četiri komada, onda tu nešto nije uredu. Igra je bila loša. Da budemo iskreni i protiv Lihtenštajna je na neke momente igra bila očajna. Ne bih ja svalio svu krivicu na Prosinečkog. Također, igrači bi se trebali zapitati gdje su i šta su, gdje igraju, te da li imaju preveliko mišljenje o sebi. Ako ćemo realno i u Ligi nacija nismo igrali fenomenalno, a nemamo ni kvalitet kao nekih ranijih godina – dodaje Misimović.” poručio je kasnije Miske za Dnevni Avaz.

Legendarni Miske igrao je 85 puta za BiH i postigao 25 golova i napravio ko zna koliko asistencija. Igrao je dva puta protiv Armenije kada smo slavili sa 4:1 i 0:2 u kvalifikacijama za SP 2010.

Misimović sigurno osjeća i dio odgovornosti zbog neuspjeha i ostavke Roberta Prosinečkog jer je uz Duška Bajevića, Seju Kajtaza i Ivicu Osima bio član komisije koja je predlagala kandidate za selektora fudbalske reprezentacije BiH.

Kao jedan od najboljih bivših bh. reprezentativaca koji odlično kotira u javnosti, ali i među trenutnim igračkim kadrom bh. reprezentacije, Misimović je izabran za savjetnika FS BiH.

(Reprezentacija.ba)