Povodom posljednjih medijskih istupa članova stručnog štaba o određenim neizmirenim obavezama prema igračima i članovima stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, UG Prijatelji FK Sloboda putem svojih članova u Skupštini kluba, a u skladu sa članom 32. Statuta FK Sloboda, podnio je zahtjev za održavanje vanredne sjednice skupštine kluba.

Zahtjev je uz obrazloženje upućen predsjedniku skupštine g. Kemalu Kureviću i potpredsjednicima.

Naime, Vanredna sjednica Skupštine saziva se izuzetno, u slučaju nepredviđenih teškoća u radu, poremećaja međuljudskih odnosa u klubu ili drugih okolnosti kada je ugrožen rad i vitalni interesi kluba.

Aktuelni Upravni odbor na čelu sa predsjednikom Seadom Kozlićem treba istrpiti kritiku usljed nastale situacije, te iskoristiti sve resurse da se u narednim danima otklone nastale poteškoće i izmire dogovorene obaveze.

Međutim, ukoliko postoje okolnosti koje nisu vidljive oku običnog navijača onda je razlog više za održavanje skupštine na kojoj UO treba izložiti aktuelno stanje, plan rada sa akcentom na financijski aspekt, ali i mjesto na kojem će biti obrazloženo zašto je i po čijem odobrenju 3/4 sredstava predviđenih kroz gradskih budžet za rad kluba u 2019. godinoj iskorišteno još u 1. kvartalu.

Svakako, očekujemo da ova Skupština izađe iz negativnog trenda manjka aktivnog učešća prisutnih članova, poručili su iz UG Prijatelji FK Sloboda.

(Reprezentacija.ba)