Zrinjski će sutra u derbiju 3. kola Premijer lige BiH gostovati Željezničaru, protiv kojeg trener momčadi iz Mostara Hari Vukas očekuje tešku i zahtjevnu utakmicu.

“Mislim da ove dvije ekipe svojim kvalitetom i renomeom zaslužuju da dođe veliki broj publike na utakmicu, da bude pravi fudbalski derbi. Izuzetno cijenimo Želju, znamo da nas očekuje teška i zahtjevna utakmica. Iznimno cijenim i njihovog trenera Osima, s obzirom da je najtrofejniji bh. trener”, rekao je Vukas i dodao:

“Pripremit ću svoju ekipu na najbolji mogući način. Mi ćemo isto tako neke stvari rotirati, naravno, ne puno, jer respektiramo izuzezetno protivnika. Svi znamo da nas čeka teška utakmica, kao što sam i rekao već. Idemo se predstaviti u najboljem svjetlu”.

Trener Zrinjskog neće imati problema sa sastavom, s obzirom da su svi zdravi.

“Svi su zdravi. Nema niko nikakvih problema, izuzev normalno ovog velikog pražnjenja i umora koji je bio u četvrtak”.

Vukas se još jednom osvrnuo na duel sa Utrechtom u Europa ligi.

“Nemam više nikakav komentar za Utrecht. To što smo imali reći rekli smo iza utakmice. Igrači su to odradili, proveselili se. Za nas u stručnom štabu i igrače to je već stvar prošlosti. Neka to ostane navijačima da oni guštaju i uživaju, a mi se moramo okrenuti novim izazovima, ako želimo biti ozbiljna ekipa”.

(Reprezentacija.ba)