Zrinjski je sinoć u prvom susretu drugog pretkola Europa lige kao gost remizirao sa favorizovanom Utrechtom 1:1.

Trener kluba iz Mostara, Hari Vukas, bio je prezadovoljan rezultatom, poručivši kako njegovu momčad u revanšu ipak očekuje težak posao.

-“Čestitam mojim momcima na današnjoj utakmici, kao i svim sudionicima koji su igrali po ovim nenormalnim uvjetima. Bilo je prevruće, što se moglo vidjeti i na terenu. Imamo jako dobar rezultat, postigli smo gol, što smo htjeli i sa te strane smo izuzetno zadovoljni”, rekao je Vukas, a potom se osvrnuo na tok susreta.

“Imali smo prvo poluvrijeme gdje smo bili dobri, kompakatni u odbrani, u par situacija opasni prema naprijed i tu smo uspjeli postići pogodak koji nam je dao sigurnost. Bilo je situacija gdje smo ušli u nepotrebne greške, gdje je ekipa Utrechta to prepoznala, ali nije uspjela iskoristiti. U drugom poluvremenu dogovor je bio isti, ali smo potrošili puno snage i energije, pa je došlo i do nekih nepredviđenih izmjena. Bili smo prisiljeni da se povučemo”.

Vukas se nada kako će navijači biti adut Zrinjskog u revanšu.

“Velike čestitke mojim momcima, ali ni u snu ne mislimo da će uzvratna utakmica biti lagana, bit će teška, ali igramo pred svojim Ultrasima, koji su i danas bodrili naše momke, ja im se zahvaljujem i nadam se da ćemo uz njihovu pomoć ostvariti prolazak u naredno kolo”, dodao je.

(Reprezentacija.ba)