Unatoč porazu od Širokog Brijega (1:0) u drugoj utakmici finala, Sarajevo je zbog ubjedljive pobjede (3:0) u prvom meču uspjelo osvojiti trofej Kupa BiH po šesti put.

Trener bordo momčadi Husref Musemić nakon meča je čestitao svojim igračima i poručio da je ovaj trofej poklon za navijače.

“Široki nam je početkom drugog poluvremena napravio jako kvalitetan pritisak, gdje nismo mogli da odgovorimo. Čini mi se da smo bolje igrali sa 10 igrača, kada su igrači bili borbeniji i ja im čestitam na tih posljednjih 20 minuta, gdje su stvarno odigrali fantastično i borbeno. Široki nam u tim trenucima nije napravio nijednu šansu. Sa istim brojem igrača nam je napravio dvije, tri šanse. Teška utakmica, kao što smo i očekivali. Zato sam i govorio da ništa nije gotovo, bez obzira na rezultat. Ovo je naš poklon navijačima da se večeras malo obraduju, a potrudit ćemo se da ih u subotu ponovo obradujemo”, rekao je Musemić, a potom prokomentarisao isključenje Kurdića.

“Do kartona je sasvim korektno odradio svoj posao, s obzirom da nije igrao. Mislim i ja da je bio karton. Vjerovatno je to i neka mladost, nije on iskusan igrač. Na kraju se sve dobro završilo i još jednom čestitke igračima”.

(Reprezentacija.ba)