Sloboda i Sarajevo sastat će se sutra na Tušnju u sklopu 27. kola Premijer lige BiH.

Tim povodom danas je u prostorijama Slobode održana press konferencija, na kojoj su se medijima obratili trener Zlatan Nalić i prvotimac Adnan Salihović.

“Iscrpljeni smo nakon teške utakmice u Gabeli. Sarajevo je veoma atraktivan protivnik i utakmice sa njima uvijek ponude dosta dobrog fudbala. Ulazimo u seriju od četiri veoma teške utakmice, sa najboljim rivalima u ligi. Nakon Sarajeva igramo dalje sa Zrinjskim, Željezničarom i Širokim Brijegom. Dakle, naredne sedmice nećemo imati vremena za treninge i radit ćemo samo na oporavku. Vrlo je bitno u taj ciklus ući sa pozitivnim rezultatom. Utakmica protiv Sarajeva kao i svaka druga, imamo veliki imperativ pobjede”, kazao je Nalić.

Sloboda će u ovom susretu biti lišena usluga Seida Zukića zbog suspenzije kartona i Mehmeda Alispahića radi povrede. Ostali igrači su spremni za okršaj sa starim rivalom.

Jedan od njih je pouzdani stoper Adnan Salihović.

“Očekuje nas kvalitetna utakmica. Oni su prvoplasirana ekipa i najveći kandidat za titulu, ali vjerujem da ćemo poslije utakmice svi biti zadovoljni rezultatom. Želje i motiva neće nedostajati”, kratko je prokomentarisao Salihović.

Susret između Slobode i Sarajeva igra se sutra (20. april) na Tušnju s početkom od 16:30 sati uz prijenos na Moja TV.

(Reprezentacija.ba)