Kamp za U16 reprezentativce Bosne i Hercegovine koji je počeo 2. februara u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, završen je danas, javlja zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Vršilac dužnosti selektora kadetske reprezentacije Adin Mulaosmanović o ovom okupljanju kaže:

„Kamp je protekao u najboljem redu i odradili smo ono što smo zacrtali. Fizička sprema igrača je bila na zadovoljavajućem nivou jer su već počeli da rade i u klubovima. Zadovoljni smo kako su momci izvršavali svoje obaveze. Kvaliteta sigurno ima, a u narednom periodu ćemo nastojati da proširimo bazu i vidimo na djelu još igrača.“

U Zenici se danas okupljaju i U17 reprezentativci koje u martu očekuju utakmice elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

„Ovo nam je do sada najveći kamp, na kojem će učestvovati 40 igrača. Nismo zadovoljni prikazanim u prvom krugu kvalifikacija, gdje smo se u elitni krug plasirali kao trećeplasirani tim u grupi. Nastojaćemo da proširimo spisak i eventualno dopunimo selekciju. Vidjećemo da li će neko novi na ovom kampu uspjeti da se nametne i donese nam dodatni kvalitet, neophodan za elitnu kvalifikacionu rundu“, rekao je Mulaosmanović.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)