Na vanrednoj press konferenciji održanoj večeras u svečanom salonu “Svetozar Vujović”, Fudbalski klub Sarajevo zvanično je predstavio novog igrača. 

Riječ je o Darku Laziću, veznom igraču, koji je potpisao ugovor sa FK Sarajevo do ljeta 2020 godine.

“Drago mi je što sam došao u ovaj grad, što sam došao u klub kakav je Sarajevo. Bio sam bez kluba dva mjeseca, uostalom došao sam na veliko zadovoljstvo i sve ostalo ću pokazati na terenu. Nisam pričao sa Sušićem, bio sam u direktnom kontaktu sa klubom. O Sarajevu ne znam mnogo, znam da je dobar klub i što sam se raspitao kod nekih ljudi. Imaju odličnu ekipu, prvi su na tabeli i to sve govori”, rekao je Darko Lazić.

Lazić, rođen 19. jula 1994. godine može igrati na pozicijima štopera, zadnjeg veznog i desnog beka, a u bordo tim stiže kao slobodan igrač.

Prije toga, Lazić koji je ponikao u Crvenoj Zvezdi, nastupao je za istoimeni tim, a pored toga bio je član i Spartaka, Anžija, Alanyaspora i Denizlispora.

 “Kao što smo rekli, pokušavamo sklopiti ekipu do početka priprema i bez turbulencija. Cilj je sačuvati ekipu, to smo uspjeli, a sada gledamo da dovedemo ciljana pojačanja. Jedan od tih igrača je Darko Lazić. Potpisali smo ugovor na godinu i pol dana i mislimo da sa svojim iskustvom može puno pomoći našem timu. Sretni smo da smo završili posao”, poručio je Emir Hadžić.

Lazić je nastupao i za sve selekcije mlađih kategorija reprezentacije Srbije.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)