Polivalentni fudbaler Željezničara Srđan Stanić koji posljednju sezonu igra odlično na poziciji desnog beka dobio je poziv selektora Safeta Sušića koji ga je uvrstio u širi spisak igrača za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

– Dobiti poziv u reprezentaciju u trenutku njenog najvećeg uspjeha što je plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu je najveća moguća čast za jednog fudbalera, ali i patriotu. – kaže Srđan Stanić za Reprezentacija.ba portal.

– Selektoru sam na raspolaganju, iako se naravno nadam da će Safet Sušić moći računati na igrače koje je prvobitno pozvao, te da mu nikakvi izostanci i ne daj Bože povrede neće kvariti planove. Znao sam da me je selektor gledao na posljednjem derbiju i potajno sam se naravno nadao pozivu. – iskren je po mnogima najbolji igrač Premijer Lige BiH.

– Uz osvajanje mnogobrojnih trofeja sa FK Željezničar, ovo je jedan od najljepših trenutaka moje karijere definitivno. – poručuje Stanić.

Kako saznajemo Srđan Stanić će biti priključen ekipi mlade reprezentacije koja će 22. maja odmjeriti snage sa Zmajevima u Gradačcu, te će ga Safet Sušić tako još jednom moći gledati na djelu.

(Reprezentacija.ba)