Haris Medunjanin u drugoj sezoni za Philadelphia Union u MLS-u igra odlično.

Medunjanin je u tekućoj sezoni odgirao 32 meča (liga i Kup), postigao tri gola te ubilježio pet asistencija (prošle sezone je u 34 susreta postigao dva gola)

Philadelphia se tri kola prije kraja regularnog dijela prvenstva nalazi na petom mjestu Istočne konferencije sa 47 bodova, ispred momčadi poput DC Uniteda za koji nastupa Wayne Rooney ili LA Galaxya čiji je član Zlatan Ibrahimović.

Sa svoje 33 godine Haris je jedan od najstandardnijih igrača u Philadelphiji i slobodno se može reći uz napadača Burkea najbolji u svojoj ekipi.

Bivši bh. reprezentativac bi bio i fudbaler sa najviše nastupa za Philadelphiju u ovoj sezoni, ali je zbog suspenzije propustio tri susreta.

Neizostavan je član startne postave kod trenera Jima Kurtina i gotovo svaki napad Philadelphije počinje, ali i zavisi od kreativnosti našeg Harisa.

Medunjanin će sa Philadelphijom sigurno igrati play off, a u tim mečevima je apsolutno sve moguće…

Haris Medunjanin početkom 2018. godine odlučio je reći zbogom reprezentaciji BiH nakon 60 utakmica i devet postignutih golova. Ostaće upmaćen kao jedini kapiten BiH koji je podigao neki pehar, kada je 2016. godine predvodio Zmajeve do osvajanja Kirin Kupa u Japanu. Ranije je kao član U21 Holandije osvojio Europsko prvenstvo.

(BIH.ba)