FK Zvijezda 09 je FS BiH i MUP RS-a poslala dopis u kojoj je izrazila sumnju u eventualnu umiješanosti svojih igrača u namještanje rezultata dosadašnjih utakmica u Premijer ligi BiH.

“U FS BiH je 2. septembra 2018. godine zaprimljen dopis FK Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići o poduzetim radnjama na osnovu sumnji u eventualnu umiješanost igrača ovog kluba u namještanje rezultata do sada odigranih utakmica u Premijer ligi BiH. Prema navodima iz predmetnog dopisa, klub je raspoloživa saznanja dostavio i MUP-u Republike Srpske”, navodi se u saopštenju FS BiH i nastavlja:

“U cilju zaštite integriteta takmičenja FS BiH je djelovao promptno, pa su preduzete odgovarajuće mjere u skladu sa relevantnim aktima Saveza i predmetni dopis je dostavljen Disciplinskoj komisiji FS BiH. Nakon što Komisija provede Pravilnikom utvrđene procedure, predmet će biti proslijeđen tužiocima FS BiH s ciljem provođenja istražnih radnji. Javnost u Bosni i Hercegovini će biti blagovremeno obaviještena o daljim aktivnostima koje FS BiH poduzima u predmetnom slučaju”.

Klub iz Etno sela Stanišići je u osam odigranih kola upisala tri remija i pet poraza.

(BIH.ba)