Premda uporno već danima ponavlja kako ga individualne nagrade ne zanimaju, kapitan hrvatske reprezentacije Luka Modrić jedan je od glavnih kandidata za Zlatnu loptu koja se dodijeljuje najboljem igraču svjetskog prvenstva.

“Ne razmišljam o tome, najvažniji mi je uspjeh reprezentacije, želimo napraviti nešto veliko. Pojedinačne nagrade mi nisu važne. One su vrijedne, ali ne razmišljam o njima”, kazao je Luka.

Modrić je na ovom prvenstvu jedini tri puta biran za igrača utakmice. Nagradu je dobio nakon Nigerije, Argentine i Rusije. Njegovi najveći konkurenti su Francuzi Kylian Mbappe i Antoine Griezmann, a obojica su po dva puta birani za igrača utakmice. Dio stručnjaka u krug kandidata za “Zlatnu loptu” bira i engleskog napadača Harryja Kanea, trenutačo prvog strijelac prvenstva sa šest golova.

Za hrvatskog selektora Zlatka Dalića nema dvojbe tko bi trebao osvojiti nagradu.

“Bio bih sretan kada bi Luka dobio Zlatnu loptu. U klupskoj karijeri je osvojio sve što se može osvojiti. Sjajan je igrač i mislim da je svojim igrama u Rusiji zaslužio nagradu”, javila je Hina.

O pobjedniku će odlučiti FIFA-ina komisija u kojoj su srpski stručnjak Bora Milutinović (73), Brazilac Carlos Alberto Parreira (75), Nizozemac Marco van Basten (53), Nigerijac Emmanuel Amunike (47) i Škot Andy Roxburg (74).

(BIH.ba)