Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak u 18 sati u Zenici će odigrati prijateljski susret protiv Crne Gore.

Biće ovo prva zvanična prijateljska utakmica za našu reprezentaciju na domaćem terenu još od meča protiv Lihtenštajna (3:0) u Tuzli u septembru 2014. godine.

Za Roberta Prosinečkog ovo će biti prvi pravi domaći debi, a inače ukupno peti put da vodi reprezentaciju BiH. Do sada je ubilježio jednu pobjedu, jedan poraz i dva remija (SAD 0:0, Meksiko 0:1, Bugarska 1:0, Senegal 0:0). Ukupno smo u četiri meča zabili jedan gol, a isto toliko i primili.

Prvih desetak minuta utakmice protiv Crne Gore odigraće za svečani oproštaj Ibišević, Misimović i Spahić, nakon čega će BiH zaigrati u sastavu Šehić, Todorović, Vranješ, Bičačkić, Nastić, Cimirot, Pjanić, Sarić, Kodro, Višća i Džeko.

Ibrahim Šehić i Elvis Sarić jedini su započeli sve utakmice od dolaska Prosinečkog, a potpuno novo ime u reprezentaciji je Bojan Nastić lijevi bek Genka.

Sa klupe će svoju priliku čekati: Kjosevski, Pirić, Šunjić, Zukanović, Čivić, Lončar, Bešić, Zakarić, Milošević, Duljević, Bajić i Prevljak.

Utakmicu u direktnom prijenosu realizira FACE TV.

Dan poslije utakmice Zmajevi lete u Južnu Koreju gdje ih 1. juna očekuje nova prijateljska utakmica.

(BIH.ba)