Na okupljanju U21 reprezentacije Bosne i Hercegovine prvi put se našlo ime igrača Sarajeva Nihada Mujakića.

Ovaj mladi defanzivac ističe da se lako uklopio u ekipu.

“Utisci sa mog prvog okupljanja sa U-21 timom su fantastični. Većinu igrača poznajem iz domaćih takmičenja, ali i iz perioda kada smo igrali za U-19 reprezentaciju, pa mi nije bilo teško da se prilagodim. Atmosfera u ekipi je dobra i trudimo se da ove pripreme odradimo na najbolji način”.

Mujakić je sretan kada nastupa za nacionalni tim.

“Mnogo mi znači što sam pozvan u reprezentaciju. Sa posebnim emocijama sam igrao i za juniorski tim i nadam se debiju za U-21 selekciju. Predstavljati svoju zemlju je nešto posebno i svako ko se bavi sportom sigurno teži ka tome da bude reprezentativac”.

Talentovani igrač se dotakao i predstojećih susreta sa Velsom i Lihtenštajnom.

“Očekuju nas dvije dobre utakmice. Neće biti lako, naročito protiv Velsa. Želja nam je da pobijedimo u ove dvije utakmice kako bismo ostali u igri za Evropsko prvenstvo, ali moramo ozbiljno i jako pristupiti susretima sa Velsom i Lihtenštajnom da to i ostvarimo”.

Mujakić se osvrnuo i na nastupe u klubu.

“Mogu biti zadovoljan svojom formom i nastupima. Žao mi je što rezultati mog tima nisu bili bolji u posljednjim utakmicama. Imamo dobre igrače i vjerujem da će nas krenuti u narednom periodu i da ćemo ostvarivati bolje rezultate”.

(BIH.ba)