Desni bek U21 BiH i tuzlanske Slobode Darko Todorović prijateljski meč između reprezentacija SAD-a i BiH pod trenerskom palicom Roberta Prosinečkog počeo je od prve minute.

Todorović je odigrao cijeli susret veoma dobro i bio je jedan od boljih pojedinaca na terenu. U Razgovoru za Tuzlanski.ba Darko Todorović se na početku osvrnuo na tu utakmicu.

“U utakmici protiv Amerike propustili smo iskoristiti niz odličnih prilika. Rezultatom svakako možemo da budemo zadovoljni posebno ako uzmemo u obzir činjenicu da je svaki igrač pružio svoj maksimum, i to je najbitnije” – kazao je Todorović.

Na pitanje kakav je bio osjećaj sa 21 godinom kao igrač sa iskustvom Premijer lige BiH nastupiti za nacionalnu A selekciju, Todorović je kazao:

“Osjećaj je fenomenalan. Sigurno da nastup za reprezentaciju predstavlja stepenicu više u mojoj karijeri. Jako sam motivisan sada za nastavak karijere. Atmosfera u reprezentaciji je zaista odlična, disciplina je na visokom nivou. Ja sam presretan što sam tu. Svi se međusobno poznajemo i veoma dobro sarađujemo”.

Koliko BiH može protiv Meksika u narednom meču?

“Iako će Meksiku nedostajati protiv nas nekoliko igrača oni su veoma kvalitetna selekcija. Reprezentaciju Meksika čine fudbaleri koji su napravili velike fudbalske karijere. Sigurno da će biti teško ali vjerujem u naš tim i nadam se dobrom rezultatu” – istakao je za Tuzlanski.ba novopečeni reprezentativac BiH.

Sloboda se priprema u Turskoj za nastavak prvenstva, slijedi borba za opstanak u društvu najboljih ali pokušaj da preko KUP-a proba izboriti nastup u Evropi?

“Stalno sam na vezi s njima. Znam da dobro rade i treniraju, to je najbitnije. Došlo nam je par novih igrača i to je dobro. U ligi moramo izboriti opstanak i tu nema dileme. Što se tiće KUP-a uz malo sreće vjerujem da ga možemo osvojiti i tako spasiti sezonu” – kaže Todor, kako ga navijači na Tušnju od milja zovu.

Nije tajna da je na adresu Rudarska br. 2 stiglo nekoliko ponuda za tebe?

“Pa sigurno da imaju neke ponude. Međutim ono što mogu da kažem je to da nijedna još uvijek nije zadovoljila ljude u klubu pa tek onda mene” – kaže na kraju razgovora za Tuzlanski.ba Darko Todorović koji se nakon utakmice protiv Meksika za reprezentaciju pridružuje kolegama u Slobodi sa kojom nastavlja proljetni dio prvenstva u okviru PL BiH.

(BIH.ba)