Juventus je proteklog vikenda u okviru 17. kola italijanske Serije A slavio na gostovanju kod Bologne s 0:3, a susret je obilježio bh. reprezentativni veznjak Miralem Pjanić (27), koji je sjajno zabio iz slobodnjaka, a potom i asistirao.

“Važna tri boda u našem pohodu na naslov. Igrali smo sjajno svih 90 minuta, a zadovoljan sam i sa svojom igrom”, rekao je Pjanić, osvrnuvši se i na pogodak.

“Slobodnjak? Nije bila dobra pozicija, ali sam procijenio kako ima prostora za izravan udarac i na sreću – pogodio sam! Za svoje slobodne udarce mogu zahvaliti jedino golmanima koji ostaju poslije treninga sa mnom i drugima koji žele vježbati, bez njih ne bih bio tako uspješan”.

Utakmica protiv Bologne je bila šesta u nizu na kojoj Juventus nije primio gol, a Pjanić je zasluge za to pripisao višoj taktičkoj, tehničkoj i fizičkoj pripremljenosti u posljednje vrijeme.

“U posljednjim utakmicama smo na višoj taktičkoj, tehničkoj i fizičkoj razini. Kada ste u takvoj formi teško je primiti gol. Svi radimo svoje zadatke i vraćamo se u odbranu”.

Smatra kako se prvak neće znati do samog kraja.

“Vrlo vjerojatno se prvak neće znati do posljednja dva, ili posljednjeg kola. Mnogo momčadi želi osvojiti Scudetto, a na nama je da ostanemo u konkurenciji kada dođu zadnje utakmice. Samo o nama ovisi hoćemo li sedmi put u nizu biti prvaci”.

Naredni izazov za “Staru damu” je utakmica osmine finala Kupa Italije protiv Genoe, koja se igra u srijedu, a zatim joj slijedi prvenstveni duel s Romon.

“Trener želi da idemo do kraja u svim takmičenjima tako da je i ta utakmica vrlo važna. Idući vikend igramo protiv Rome u prvenstvu što će biti još jedan veliki izazov. Možda ne pričaju o naslovu, ali ja sam siguran da žele otići do kraja. Dobro ih poznajem”.

Osvrnuo se i na žrijeb osmine finala Lige šampiona, gdje njegov tim čeka duel s opasnim Tottenhamom.

“To je čvrsta momčad koja ima sjajne igrače. U to smo se uvjerili prošlo ljeto kada smo igrali prijateljsku utakmicu. Imaju sjajnog trenera i svake godine su sve bolji. Ako želimo osvojiti Ligu šampiona treba pobijediti i najbolje, nadam se da će nas povrede izbjeći”, završio je Pjanić.

(BiH.ba)