Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izabrana je za najbolji sportski kolektiv naše države prema ocjeni “Pokreta za Evropu i evropske integracije”, javlja Fena.

Kako je navedeno, priznjanje je dodjelno reprezentaciji “zbog njene multietičnosti i principa djelovanja s omladinskim selekcijama na kojim na najbolji način promovira evropske principe i vrijednosti”.

U prisustvu mnogih svjetskih ambasadora i visokog predstavnika Valentina Inzka, kao i predstavnika političkog i javnog života naše zemlje, ovo izuzetno priznanje uručeno je direktoru rukometnih reprezentacija Gordanu Muzuroviću.

U svom obraćanju on je izjavio da su sportisti svake zemlje, a u ovom slučaju naši rukometaši, “po pravilu bolji dio svakog društva, ne samo po ostvarenim rezultatima nego i kao primjer pravih ljudskih vrijednosti koji kao takvi i kreiraju atmosferu jednog društva”.

“Rukometna reprezentacija je klasičan primjer kako to treba da izgleda. Zahvaljujem se ljudima koji su prepoznali naš put, pogotovo u principu djelovanja koji se odnose na mlade selekcije koje u ovom trenutku žive i rade na velikom prostoru cijele Bosne i Hercegovine, i mi sa tim opredjeljenjem nastavljamo dalje gradeći na sportskim principima bolje sutra za naš rukomet u zemlji, u cjelini”, kazao je Muzurović.

On je dodao da, bez obzira na probleme, s ponosom može istaći da u ovom trenutku BiH u pogonu ima svih pet reprezentativnih selekcija koje isključivo na sportskim principima grade svoju budućnost, što je opredjeljenje i strategija reprezentativnog djelovanja kao i strategija Rukometnog saveza BiH u cjelini.

“Ako su to evropski principi, a očigledno jesu, onda smo još više zahvalni na dodjeljenom priznanju koje je konkretni suport za dalji rad”, kazao je Muzurović.

Obraćanje direktora rukometnih reprezentacija je nagradjeno gromoglasnim aplauzom i čestitanjima prisutnih, saopćeno je iz Rukometnog saveza BiH.

(BiH.ba)