Nakon 1:1 u prvom meču u Bugarskoj, juniori Želje će u srijedu u okviru UEFA Omladinske Lige prvaka dočekati bugarski Ludogorets.

Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili trener juniora, Omer Joldić, te kapiten, Amir Velić.

– Bespotrebno je trošiti riječi o Ludogoretsu i njihovoj infrastrukturi koju smo vidjeli u prvom meču. Upisali dobar rezultat u toj prvoj utakmici, ali sigurno da su oni sada saznali više o nama.

Imat ćemo određenih promjena u formaciji, a vraća nam se i Anel Šabanadžović. Oni imaju odličnu tranziciju i tu smo malo griješili u Bugarskoj.

Sutra bi mogli da ispišemo historiju omladinskog fudbala u Bosni i Hercegovini, jer dosada nijedna ekipa nije prošla prvog protivnika. Volio bih da tu bude što više gledatelja i da se pruži podrška ovim sjajnim momcima. – kazao je Omer Joldić.

Amir Velić

– Sigurno da igramo protiv dobre ekipe, koja zna šta želi. Mi smo se dobro pripremili i nadamo se da ćemo uspjeti izboriti plasman u narednu rundu. Pozivam sve navijače da nas podrže. – rekao je kapiten Amir Velić.

Utakmica se igra u srijedu od 18 sati. Prodaja ulaznica počinje u 12 sati, a cijena ulaznice za sjevernu i zapadnu tribinu iznosi 3 KM.

(BIH.ba)