Stevanović govorio o prvim utiscima u Servetteu

Miroslav Stevanović, reprezentativni veznjak Bosne i Hercegovine i najbolji igrač Premijer lige BiH za prošlu sezonu, potpisao je trogodišnji ugovor s ekipom švicarskog drugoligaša Servettea i već se priključio novom timu, koji trenira Meho Kodro.  

Na predstavljanju je bivši igrač Drine, Borca, Vojvodine, Seville, Elchea, Alavesa, Gyora i Željezničara zadužio dres s brojem devet, a prvi trening mu je trajao duže od uobičajenog, piše Avaz.ba.

Trosatni trening

“Ekipa je ranije počela pripreme i stručni štab je, jednostavno, htio da provjeri nivo moje fizičke spreme, kao i još nekih igrača koji su tek stigli u klub, pa smo radili skoro tri sata. U toku pauze samostalno sam radio i izdržao sam te napore bez većih problema. Posebno mi je drago da neću imati mnogo problema u komunikaciji s drugim igračima i da ću se veoma brzo uklopiti, jer pored trenera Kodre, tu su još Mirsad Hasanović, koji je iz BiH, ali je već dugo vremena u Švicarskoj, kao i Dalibor Stevanović, koji ima pasoš Slovenije. Uvjeti za rad i treniranje su fantastični i sigurno sam napravio pravi potez došavši u Servette”, rekao je Stevanović.

Bez obzira na nekoliko ponuda koje su stigle na njegovu adresu, Stevanović se odlučio za člana švicarske druge lige.

“Servette je kroz historiju jedan od najuspješnijih klubova u Švicarskoj, iako u posljednje vrijeme ne igra u eliti. No, upravo su ambicije za povratak u Superligu bile presudne da potpišem ugovor s njima. Imamo kvalitetnu ekipu, koja će mnogo truda i znoja morati da uloži ukoliko želi da ostvari plasman u elitu. U prvom kolu je ekipa odigrala 2:2 protiv Chiassa, a najveći konkurenti su Schaffhausen, Xamax i Aarau. Debi za Servette trebao bih imati u nedjelju na gostovanju Vaduzu i nadam se uspjehu, a sigurno je da ću pružiti svoj maksimum u ovom trenutku”, istaknuo je Stevanović.

Kodrini savjeti

Na pitanje koliko je činjenica da je Meho Kodro trener utjecala na odluku o prelasku u Servette, bivši fudbaler Željezničara je odgovorio:

“Novog šefa stručnog štaba upoznao sam na meču između reprezentacije BiH i Grčke. Znam da je svojevremeno bio fantastičan igrač pa očekujem dobru saradnju. Sigurno je da će mi biti mnogo lakše raditi s trenerom koji priča istim jezikom kao i ja i vjerujem da će mi svojim savjetima pomoći da još više fudbalski napredujem”, zaključio je Stevanović.

Sa saigračima pričam na španskom  

Dosta igrača Servettea govori naš jezik, ali Miroslav uspješno komunicira i s ostalima.

“Iznenadilo me je da dosta igrača priča španski jezik i s njima se na taj način sporazumijevam”, govori naš fudbaler..

(Reprezentacija.ba)