Nogometaši Željezničara nadaju se prolazu u treće pretkolo

Željezničar je sinoć u prvom susretu drugog pretkola Europa lige remizirao bez pogodaka s AIK-om iz Stockholma (0:0).

“Rezultatom ne možemo biti pretjerano zadovoljni, ali igrom možemo. Djelovali smo ozbiljnije nego protiv Zete. Budemo li ovako igrali u Švedskoj, imamo se čemu nadati. Optimista sam”, rekao je kapiten Željezničara Zajko Zeba te dodao:

“AIK je igrao sa čak petoricom nazad i bilo je teško probiti ih. Ja mislim da će tamo biti lakše, jer će oni igrati malo drugačije. Mogao bi nam mnogo značiti jedan gol tamo, jer znamo šta znači gol u gostima”.

Sličnog mišljenja je i ofanzivac Goran Zakarić, koji se nada prolazu u treće pretkolo.

“Potpuno drugačija utakmica u odnosu na one sa Zetom, gdje smo definitivno pokazali da smo kvalitetniji i da zaslužujemo prolaz. AIK je mnogo kvalitetniji od Zete, ali mislim da smo pokazali da možemo igrati protiv njih. Možemo biti ponosni na jednu ovakvu utakmicu, ali šteta je što nismo postigli jedan gol. Imao je i AIK svoje šanse, ali sve u svemu možemo biti zadovoljni. Imamo sedam dana da se odmorimo i spremimo za revanš. Tamo nas očekuje još teži posao, ali jedan pogodak bi nam dao krila. Igrat ćemo taktički, idemo da postignemo gol i uz malo sreće, ali i koncentracije, možemo proći u treće pretkolo”.

(Reprezentacija.ba)