Milomir Odović imenovan je na poziciju trenera B tima FK Željezničar. Dogovor sa nekadašnjim igračem i trenerom postignut je nakon nekoliko razgovora sa rukovodstvom kluba u posljednjih mjesec dana, potvrđeno je iz tima s Grbavice.

Podsjećamo, B tim je projekat u koji je klub ušao vrlo ozbiljno s ciljem da što više mladih igrača dobije priliku da trenira i razvija se, kako bi u što skorije vrijeme dobili priliku da zaigraju u prvom timu.

“Ja sam i ranije govorio da sam uvijek na raspolaganju FK Željezničar. Stadion Grbavica je za mene drugi dom. Rado sam prihvatio poziv iz kluba i siguran sam da će ovaj projekat vrlo brzo dati rezultate. Željezničar je uvijek bio rasadnik talenata, a i ova nova generacija juniora koja će dobrim dijelom činiti B tim je u svojoj konkurenciji pokazala koliko je dominantna”, kazao je Odović.

“Od kada je pokrenut projekat B tima, ideja je bila da na toj poziciji angažujemo trenera koji zna raditi sa mladim igračima. To što smo Odovića imenovali na ovu poziciju pokazuje koliko je B tim bitan za klub jer želimo da što više igrača iz našeg omladinskog pogona što prije zaigra za prvi tim te da ti igrači uskoro budu okosnica ekipe”, rekao je Aldin Čenan.

Ovo je povratak Odovića na stadion na kojem je proveo veći dio svoje karijere. Kao igrač 11 sezona je nosio dres Željezničara, jedno vrijeme bio je član stručnog štaba, a u dva navrata i šef struke, 2004. i 2015. godine.

(Reprezentacija.ba)