Pomoćni trener bh. reprezentacije o toku priprema i meču s Gibraltarom

Trećeg dana priprema za Gibraltar, medijima se u Trening centru N/FS obratio pomoćni trener bh. reprezentacije Igor Janković.

“Pripreme teku kako treba. Igrači prefesionalno odrađuju svoje obaveze na terenu, a mi uživamo u radu. Pokušavamo da kroz ovih par dana dođemo u optimalnu formu i da spremni dođekamo utakmicu. Sigurno da ćemo od prve minute htjeti da dokažemo ko je domaćin na terenu i ko je bolja ekipa. Želimo da zabilježimo pobjedu i spremni dočekamo nastavak kvalifikacija”.

Janković tvrdi kako je veznjak Empolija Rade Krunić zaliječio povredu i da će spreman dočekati utakmicu.

“Krunić je zaliječio povredu. To je bila lakša povreda, dobio je udarac na posljednjoj utakmici protiv Napolija. Medicinski staf je odradio maksimalno svoj dio posla i on radi normalno već dva dana”.

Nije želio konkretno govoriti ko bi mogao zaigrati.

“U ovom trenutku najbitnije je da pobijedimo, da zabilježimo tri boda. Sigurno da ćemo od prve minute izaći napadački, maksimalno skoncentrisani. Znamo da nijedan protivnik nije lagan, svakog treba ozbiljno shvatiti. Igrači su svjesni situacije u kojoj se nalazimo, da samo pobjedama možemo doći do baraža. Od prvog minuta ćemo nastojati da pokažemo svoje pravo lice”, rekao je Baždarevićev pomoćnik i dodao:

“Gol razlika nije toliko bitna. Uvijek se gleda u baražu taj međusobni ishod između ekipa. Najbitnije je da ostvarimo tri boda, a mi ćemo se potruditi da obradujemo navijače s dobrom igrom i dosta golova”.

Kako kaže, naš stručni štab će na današnjem treningu probati neke taktičke zamisli.

“Ovih par dana smo pokušali da osvježimo ekipu. To je jedan standardan mikrociklus, kao što oni rade u svojim klubovima. Danas ćemo iskoristiti teren da se prilagodimo uslovima na Bilinom polju, da probamo neke taktičke zamisli”, za kraj je dodao Janković.

(Reprezentacija.ba)