Menadžer Edina Džeke otkrio u koja dva kluba može iz Man. Citya otići naš kapiten

Edin Džeko prošle je godine potpisao novi ugovor sa Manchester Cityem koji ga za Etihad veže do 2018. godine. Ipak, kako svaki prelazni rok dođe, spominju se nove destinacije u kojima bi kapiten naše reprezentacije mogao nastaviti karijeru. Takve vijesti i ne čude jer je politika transfera u njegovom klubu nepredvidiva, a i jer Džekinim […]

Menadžer Edina Džeke otkrio u koja dva kluba može iz Man. Citya otići naš kapiten

Edin Džeko prošle je godine potpisao novi ugovor sa Manchester Cityem koji ga za Etihad veže do 2018. godine.

Ipak, kako svaki prelazni rok dođe, spominju se nove destinacije u kojima bi kapiten naše reprezentacije mogao nastaviti karijeru. Takve vijesti i ne čude jer je politika transfera u njegovom klubu nepredvidiva, a i jer Džekinim sportskim statusom u Manchester Cityu nikada nisu bili zadovoljni njegovi navijači diljem svijeta. Vjerovatno ni sam Edin Džeko.

– U proteklom periodu spominjalo se da bi Edin Džeko mogao u Fenerbahce, ali nikakva ponuda nije došla na njegovu ili klupsku adresu. Fenerbahce je bio aktuelan u vrijeme dok je Roberto Mancini vodio Galatasaray, ali ovu zimu nije bilo konkretnih ponuda. – rekao je za “Goal.com” menadžer našeg kapitena Irfan Redžepagić.

– Ukolio bi se Džeko i odlučio da napusti Manchester City, kao njegova dva buduća kluba, prvi na listi bi bili klubovi poput Atletico Madrida ili Juventusa. – zaključio je Redžepagić.

(Reprezentacija.ba)